Saturday, February 19, 2011

.C50 and Zapin.

Assalamualaikum and good day, peeps. :)

Hari ini permulaan hari yang tak berapa baik. Nak buka buku ilmiah tu macam agak mencabar sedikit. So tadi saya ambil peluang dengan minda yang tak keruan ni mentelaah buku lain.

Saya habiskan buku yang saya start baca kat dewan kuliah, like mentioned in the earlier post, Madeline Wickham's The Wedding Girl. Finished the whole book, and started a little bit on Sheila O'Flanagan's The Perfect Man. Tapi buku kedua tu baru baca sedikit, sebab tak lama lepas tu ada dapat hidayah sedikit untuk ulangkaji nota-nota Otorhinolaryngology (sounds sexy, isn't it?) yang tak habis-habis ni. Tapi tak lama kemudian surfing balik.

As i was blogsurfing, i came across 'Cabaran 50 novel setahun'. Thanks to Ain Sabrina, tuan punya Muslimah's Hour. She's been in this for i don't know how long. Since i have just finished a book, i thought i might join a lovely society of readers and take the challenge. Why not? Right? It's time to pick up a positive habit that i left behind for quite a time already. Reading books.

So may next post shall be about the synopsis of the book. For those who don't favour reading novels, i suggest you to skip the upcoming entry. If you love reading, or a fellow who's intending to take up reading as hobby, it's an honour to share my fiction digs with you all. :)

Okay. So,

Beberapa hari lepas after lunch, sambil menunggu proses peristalsis berlaku dengan jaya, saya berbual-bual dengan kawan baik saya Suzana. Ada beritahu Sue yang saya amat berminat dengan tarian dan bercadang untuk masuk kelas tarian kontemporari sewaktu cuti semester nanti. Mungkin juga angan-angan semata. Tapi memang betullah, saya minat.

So semalam, dia ajak saya pergi satu kelas tarian zapin kat pusat Mahasiswa USMKK. Menarik. Zapin is one of the traditional dances that interests me the most. The rhythm and the moves are just awesome, fast and artsy. Esok kelas tu. Pukul 9 pagi. Kalau sesiapa yang berminat dengan tarian zapin boleh la join. 9 pagi. Kalau tiada aral melintang, saya berkemungkinan besar masuk kelas tu esok. Tapi sekarang pukul 2 pagi pun belum tidur, so mungkin ada aral besar melintang jalan. But we'll see. Eheh.



1 comment: