Tuesday, July 12, 2011

.Ceritanya Sekarang.

Saya baca Utusan Malaysia & tengok TV3, orang kata saya ini buta, jadi pak turut.

Saya baca akhbar 'lain-lain', tengok Youtube, ada yang kata saya ini semangat penentang, percaya sangat propaganda. (WTeff?)

Do you guys have CCTV in my house or something? Same as how some people know that bil elektrik PM is RM30k? And then PM tak bayar bil pun elektrik tak kena potong? <---- ( i still wonder how this issue can come out in khutbah jumaat and make makcik kat sebelah mengucap panjang. kesianlah oii..janganlah fitnah. people respect you. and some believe you. atoinye..)

Kalau tak baca apa-apa, tak ada ilmu. Tak ada ilmu nanti tak boleh buat keputusan. Kalau jadi orang di atas pagar, terasa hina. Terasa amat kecil apabila masih di atas pagar. Bukannya mahu di sini lama-lama..cuma tak mahu terburu-buru terjun, takut terlompat dalam lecak kotor. Di sini dahulu, berfikir sedalamnya, daripada saya ke situ, kemudian oh, ke sana pula, tanpa ilmu apa-apa. Menjadi lalang. Lagi dibenci.

So sekarang, saya baca Apley's Concise Orthopaedics je. Nak kata apa lagi? Sila kata saya akan LULUS dengan cemerlang ya. InsyaAllah kalau ramai-ramai kata, jadi doa yang makbul. :D

p/s: With the other news alternatives nowadays, i also still read chedet. Not for the politics of it, but for the knowledge he's sharing, in the point of view of 22 years experience of ruling a great country. Because i believe this one man really read anything and everything. Unlike me, unfortunately. ;P

p/s/s: Tadi ada menonton satu video yang dikongsi oleh seorang senior di facebook. An old man saying something that i've heard for so many times yet often forget:

"Jangan kau tanya apa bakti negara kepada kau. Tanya apa bakti kau kepada negara."

Itu sahaja. Take care everybody! :)

4 comments:

  1. wondering whats mine? hehe, good luck!

    ReplyDelete
  2. waa wan love ur post..
    bahasanya..sasterawan jugak kwn ku ini..^^
    aku juga masih diatas pagar..runsing mau pangkah sapa pilihanraya nnti..nak daftar mengundi pun pikir 2-3x hoho

    anyway, all the best for ortho !!! u can do it!!!

    ReplyDelete
  3. unmatched fingers: Thank you sistah! All the best in Jepang. =D

    a.s.m.a: hehe takdela sasterawan pun. itula payahnye kadang kalau nak tukar BI ke BM..baku jadinye. Hehe tu la kan. Tp tak lame dah PRU..dokleh duk situ lame2 ain. InsyaAllah pikir yg terbaik. btw, thank you! :)

    ReplyDelete
  4. I like the quote
    "Jangan kau tanya apa bakti negara kepada kau. Tanya apa bakti kau kepada negara."

    (^_^)

    ReplyDelete